Traditie, gewoontes

Soms heb je een bedoeling met een foto, en al wordt het plaatje niet wat ik er van wilde maken voordat ik van huis ging, de gedachten Zijn echter wel hetzelfde gebleven.
Ik noem alleen kernwoorden en zinnetjes.
Jij mag zelf ook je woordjes of zinnetjes toevoegen.

Tradities,
religie,
zelf denken,
je eigen mening,
meelopen,
angst om te verliezen,
los laten.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Traditie, gewoontes

 1. Ik kan er veel bij fantaseren, maar za totaal verkeerd zitten…

 2. Appelvrouw zegt:

  Thomas, geen enkele fantasie (of mening) is verkeerd!

 3. Gerrit. zegt:

  Het is dat wat je zelf geloofd, of graag wilt geloven.

 4. zeeuws meisje maar dan anders, klap van de molen, zeeuws meisje met veel familie in Beieren, dat kleuren er niet toe doen vind ik niet een juiste mening, Er zijn verkeerde meningen, als je van drie hoog springt en al dalende verkondigt dat de zwaartekracht ook maar een mening is, vind ik dat een verkeerde mening (de laatste heb ik geleend van Rob Wijnberg van de Correspondent)

 5. Appelvrouw zegt:

  Jan,
  Volgens mij zijn alle meningen goed, niet iedereen is het er mee eens, maar een foute mening zegt meer iets over degene die dat fout vindt, is mijn ongenuanceerde mening.

 6. Appelvrouw. ik denk dat die ongenuanceerde mening fout kan zijn, Niet omdat ie ongenuanceerd is. Het is een opvatting die voortkomt uit het liberaal humanisne: ieder mens is goed en gelijkwaardig geboren, dus dat wat zij of hij aan meningen verkondigt is ook per definietie gelijkwaardig. In mijn argumentatie van Rob Wijnberg geleend, stel ik dat het ontkennen van feiten een verkeerde mening is. Ook culturen zijn niet gelijk, culturen die hun gemeenschapsleden niet gelijkwaardig behandelen vind ik slechter dan culturen die hun medegemeenschapsleden wel gelijkwaardig behandelen. Ik begrijp dat jij dat per definitie geen verkeerde mening van mij mag vinden. Waardoor bovendien een diskussie hierover niet mogelijk is.

 7. Appelvrouw zegt:

  Jan, ik denk dat je niet teveel moet begrijpen van wat ik vind. In discussies ben ik nooit goed, en raak al snel de draad kwijt als ik probeer de ander te begrijpen. Waar het anderen vaak zo klaar als een klontje is staar ik me blind op woorden die geen houvast vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s