Een opgeruimde ervaring

Het eerste wat ik opruimde was facebook.
Om je account definitief verwijderd te krijgen moet je nog 30 dagen wachten (niet inloggen), voor het echt weg is.
Zou het echt?
Ze zijn zo meelevend dat als je toch spijt hebt binnen die 30 dagen, je gewoon weer in kunt loggen en opnieuw activeren.   
Echt opgeruimd is het dus nog niet. Het voelt aan alsof ik de rommel in een doos heb gestopt en die onder het bed geduwd.

Er komt een regel van een liedje bij me boven, iets aangepast,   volgens mij heel toepasselijk!

“Als ik ooit terugkom, als ik ooit terugkom,
weet dan goed waarom.
Niet omdat je anders bent want dat ben je niet
Niet omdat je nodig bent want dat ben je niet
Maar alleen omdat ik niets ander weet”

Het komt uit een Liedje van Jaap Fischer.

Liever 1 vriend duwend achter m’n rolstoel, dan 100 op facebook.
Wie wil er nog meer tegeltjes?

En natuurlijk heb ik ineens weer heel veel tijd om met mijn poppen te spelen. Want ik besteedde veel tijd aan fb op de weggeefgroep, spullen weggeven, en dan bracht ik het meestal ook naar de mensen toe, vele kilometers maakte ik dan op de fiets. Zo had ik een beweegdoel tegen de slaperigheid.
Maar nou is het afgelopen!
2 km verderop zit een fijne kleine kringloopwinkel, onderweg een kledingcontainer en bij de schoenmaker ernaast staat een schoencontainer. Ik raak alles veel sneller kwijt in 1 kort fietstochtje zodat ik de langere lekker door de natuur kan maken. En ook nog eens de kans op een prachtige ervaring.
Zoals vanmiddag.

Bij de Actionman poppen stond een man, hij vond die poppen zo prachtig, maar was er te oud voor, zei hij. “Hoezo te oud? Je kunt er toch best mee spelen?” zei ik. En vertelde dat ik ze eerder wel meenam in de fietstas en dan een leuke locatie hoopte tegen te komen. Hij was heel enthousiast, we hadden ook veel pret, hij wist veel over wie die actionmannen moesten verbeelden en voerde dan een kort toneelstukje op.
Hij maakte zulke leuke settings in die winkel en kende allerlei figuurtjes, kabouter plop, en smurf zus of zo.
We lachten veel.
Wel een uur stonden we daar op de speelgoedafdeling. Ik was zelf ook aardig adrem vond ik, hij lachte zich soms dubbel om mijn fantasie, en ik om de zijne.
Ja, dacht ik, met hem zou ik wel een middagje willen gaan fietsen met onze tassen vol poppen.
Maar toen kwam zijn vrouw erbij… hij stelde haar aan me voor en ze speelde even met ons mee, pakte een Actionman met zwaar geschut en zette het op mijn borst, “prr rr rrrr rrr ttt”, deed ze als een mitrailleur.
Toen viel ik dood neer
en gingen zij samen lachend weg.
Zoals gewoonlijk bleef ik weer alleen achter, niemand blijft.

2019-10-30-opgeruimd

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Een opgeruimde ervaring

 1. Blewbird zegt:

  Vergeet het maar. Dat het weg is, je FB-account. Ik heb uit eigen ervaring gezien dat het na meer dan een jaar nog steeds bestaat. Ik heb het nu weer geactiveerd, doe er niets mee, maar je kunt het zo handig gebruiken om mee in te loggen op andere toepassingen. Groetjes!

 2. Ik denk dat de grote hype rondom FB al lang voorbij is. Ikzelf geef absoluut de prioriteit aan mijn site maar om FB nou helemaal af te schrijven vindt ik ook weer niet nodig

 3. rokus2000 zegt:

  Ik heb mijn FB-account een maandje geleden op pauze gezet. Zo heb ik de messenger contacten nog. Voor de rest voelt het als een bevrijding, het gestopt-met-roken-gevoel. Herkenbaar je tijd die je weer hebt. En je poppen-avontuur, heel graag gelezen (ook daar heb ik weer tijd voor).

 4. Appelvrouw zegt:

  – Blewbird,
  Ach, weg is mijn droom om fb-loos te worden. Toch ga ik het na een jaar niet proberen.
  En ik had ook uitgeschakeld dat google me kon vinden en ik stond er met een alias dus niemand gaat me zoeken.
  Heb nergens automatisch inloggen, en het wachtwoord net voor de verwijdering gewijzigd en weggegooid.
  Alleen het mailaccount bestaat nog wel… Hm, maar ik ga niet terug en hoef niet te zien of het nog bestaat.
  Van die “handigheidjes” om overal met je fb account in te loggen ben ik niet zo verrukt vanwege de privacy.
  Maar misschien ben ik te achterdochtig.
  Groeten ook weerom.

  – Henk,
  Op FB was ik voornamelijk met die weggeefgroep, die floreert nog heel behoorlijk, altijd druk.
  Wat ik er fijn vond, een paar jaar geleden na de niersteenoperatie, is dat ik er ook hulp kreeg van deze en gene.
  Een boodschapje, onkruid wieder, praatje. Heel fijn was dat want ManB was net op vakantie naar Indonesië.
  Maar verder heb ik op mijn eigen page voornamelijk eens een breiwerkje getoond, of een link naar mijn blog. Dat had alleen niet zo heel veel zin omdat ik maar een paar “vrienden” had die ik allemaal in het echt ken.

  – Rokus,
  Ook handig, alleen gebruiken wat je wilt. Voor mij niet nodig, had ook via messenger nauwelijks contacten om het aan te houden. Dat kan dan ook via whatsapp of email.
  “gestopt-met-roken-gevoel” ken ik niet want ik had te weinig doorzettingsvermogen om er aan te beginnen.
  Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen wat je bedoelt. Jij bent dus een stopper?

 5. Lehti Paul zegt:

  Ik begon daarentegen nooit met Facebook. Ben nogal verslavingsgevoelig zoals je weet. 😉

  En wat die poppen betreft: Je hebt toch fijn gespeeld? Beter dan dat wordt het niet. Als de Actionspeelman zelf in je fietstas was gekropen en met je was meegelift naar huis, was het spel gauw voorbij geweest. Op naar het volgende spelletje! 😉

  En over privacy gesproken….onderin beeld bij JOUW blog staat een waarschuwing en een link naar het cookiebeleid van deze site…dat je het weet. 😀

 6. Ik kom steeds minder vaak op mijn FB-account, maar hij staat niet in mijn weg…

 7. Appelvrouw zegt:

  – Lehti Paul,
  Je hebt ongetwijfeld groot gelijk wat betreft het spelen met de actionspeelman, wat een mooie titel.

  Tuurlijk staat er een cookiebeleid onderaan mijn blog, al zie ik het zelf niet.

  – Thomas,
  Soms neem ik graag rigoureuze beslissingen.
  Iets afsluiten, doe ik ook het liefst met contacten die ik wil beeindigen, maar tegenwoordig zwijgen de mensen al uitzichzelf.
  Doodbloeden noemen ze het dan. Toch geeft het mij altijd een beter gevoel om het wel af te sluiten, te zeggen dat het contact niet meer bevredigend is. Dan kan ik het gevoelsmatig pas echt wegdoen.

 8. bentenge zegt:

  Kijk, die brug, dat is dus een hele leuke locatie voor de actionman en actionvrouw. Sta me toe even onder de indruk te zijn van de actionvrouw.
  Van nature ben ik ook eerder een “afsluiter”, maar ondertussen verzet ik me er regelmatig tegen en laat ik de eindjes gewoon open. Sluiten is soms even vermoeiend als open laten.

 9. EJW zegt:

  Heb een dubbel gevoel bij Facebook. Er zijn mensen geweest die zonder reden ineens waren verdwenen. Anderen reageren alleen bij hun partner alsof ze iets niet gewoon tegen elkaar kunnen zeggen. Aan de andere kant herken ik iets in een bovenstaande reactie. Ik heb ook een aantal sites waarbij ik alleen met FB kan inloggen. De andere manier dmv je email kan in principe ook, maar ben de wachtwoorden vergeten of kwijt.

 10. rokus2000 zegt:

  ,,– Rokus,
  Ook handig, alleen gebruiken wat je wilt. Voor mij niet nodig, had ook via messenger nauwelijks contacten om het aan te houden. Dat kan dan ook via whatsapp of email.
  “gestopt-met-roken-gevoel” ken ik niet want ik had te weinig doorzettingsvermogen om er aan te beginnen.
  Maar ik kan me er wel iets bij voorstellen wat je bedoelt. Jij bent dus een stopper?”

  Klopt. Het duurt meestal een tijdje, maar dan zet ik er een streep onder.

 11. Appelvrouw zegt:

  – Bentenge,
  Je bent onder de indruk van die actionvrouw omdat ze thunderbirdman uit wil kleden?
  Zo’n brug is vooral heel handig omdat ik dan niet op de grond hoef te spelen. Het woei ook nog eens hard en ze vielen vaak om.

  Dat is ook een kijk er op, dat sluiten soms even vermoeiend is als open laten. Zelf ervaar ik dat niet, maar de weg naar het sluiten toe is dat vaak wel. Overwegen of je er goed aan doet, of je geen spijt krijgt en weer terug wilt, en bij mensen/vriendschappen: kan ik het de ander aandoen, wat zal het met haar doen… hele domme vragen. Maar als ik eenmaal de knoop doorgehakt hebt en vooral de stap gezet, dan voel ik me altijd opgelucht. Dus niet meer vermoeid 🙂

  – EJW,
  “Zonder reden verdwenen”, dat weet je niet, misschien is de reden jou dan niet bekend. En wie weet is het gewoon zo dat mensen, waaronder ik mezelf reken, besloten alleen vrienden te zijn met mensen die ze in levende lijve kennen. En toen besloten dat facebook niets positiefs toevoegt aan hun (mijn) leven.

 12. EJW zegt:

  ik bedoel gewoon even het fatsoen op kunnen brengen als iemand zich uit je vriendenlijst verwijderd dat hij/ zij even zegt DAT ie weggaat. Het waarom hoef ik niet te weten, kan persoonlijk zijn.

 13. Appelvrouw zegt:

  EJW, hm. Dan ga je al in gesprek. Ik heb dat zelf nooit gedaan (zoals je weet), gewoon weg. En doorgaans alleen maar omdat ik steeds minder wilde, zelden om persoonlijke reden.
  Facebook is voor mij een schijnwereld, alsof het geen mensen maar poppetjes zijn. Dat merk ik nu extra. Het zal ongetwijfeld veel over mijzelf zeggen.
  Mij lijkt het niet nodig om iemand te vertellen dat je vriendjes-af bent op facebook. Maar ik ben harder/afstandelijker dan jij vermoed ik.

 14. EJW zegt:

  Ach welnee dat ben je niet 🙂. Verder een helder antwoord om te zien hoe jij dat ziet.

 15. Rob Alberts zegt:

  Eerst haalde ik mijn facebook account leeg.
  Daarna heb ik het verwijderd.

  Nu blijkt dat velen alleen nog maar via facebook te bereiken zijn.
  Ach, ik laat het maar zo.

  Meneer Suickerbuijck heeft al genoeg vriendjes en vriendinnetjes.

  Stille groet,

 16. Appelvrouw zegt:

  Rob, Als vrienden alleen nog via facebook bereikbaar willen zijn, zegt dat ook iets over hun behoefte aan de vriendschap, denk ik. Mijn vriendin heeft kanker en schrijft daar over op facebook maar als ze wil dat ik het allemaal weet mag ze me persoonlijk benaderen. Het is niet anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s