Het leven is toch nog mooi vandaag

In de ochtendspits op de fiets over de korreweg en paterswoldseweg is spelen met je leven.
Je wilt niet weten hoeveel ongelukken ik heb weten te voorkomen door af te remmen voor gevaarlijke en onoplettende fietsers.
Het martiniziekenhuis is best ver weg als je in de plenzende regen moet. 9 km, en de obstakels bij het spoor is een ellende, je mag rustig 10 minuten extra fietstijd rekenen.
Maar ik ben natuurlijk heel stoer, regenpak aan, windbril op, en sjezen, met de stroom mee, hele slierten fietsers achter elkaar, je kunt niet meer inhalen of pech krijgen, je wordt gewoon meegesleurd in de sliert, afslaan kan niet meer of het hele peloton gaat onderuit.
Een paraplu die midden op het fietspad reed heb ik een duw gegeven, de vrouw die hem vasthield vloekte, maar dat rotding had mij net zo goed in mijn ogen kunnen prikken! Welke idioot fietst nou over die drukke fietspaden met een paraplu! Hopelijk komt er gauw een verbod op die gevaarlijke gewoonte.
Achteraf toch maar niet meer doen want stel dat dat stomme mens gevallen was, dan zat ik met de ellende en zou ik niet op tijd op de afspraak komen.

De echo laat zien dat de irriterende niersteen sinds 8 maanden geleden, niet noemenswaardig gegroeid is, ruim een halve cm is ie nu.
Ik tolereer zijn aanwezigheid en opstandigheid, want hij wil er wel uit maar zit waarschijnlijk met een flijmscherp kristallen weerhaakje in mijn nier vast.
Neuriënd fiets ik rustig in de regen naar huis, er is geen sliert fietsers meer,
het leven is toch nog mooi vandaag.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Het leven is toch nog mooi vandaag

 1. bentenge zegt:

  Aangezien een mens normaal moet fietsen met de handen op het stuur is een paraplu toch per definitie verboden?

 2. Appelvrouw zegt:

  Bentenge, volgens mij is er nog geen wet die het benoemd. Ik begrijp het ook niet, met een paraplu op krijg je nog wel natte benen, dat vind ik zelf altijd het ergst (koud). Heb altijd graag regen in mijn haren, gaat het zo mooi van krullen.

 3. Parapludragers zouden sowieso een opleiding moeten krijgen in hoe je anderen niet hindert met dit wapen!

 4. Volgens mij voldoe je aan de regels als je minimaal één hand aan het stuur hebt. Fietsen met paraplu schiet ook niet echt op als je tegen de wind in moet, en verder hou je je onderkant toch niet droog.

 5. Marry zegt:

  Je ziet ook niets met een paraplu voor je gezicht.

 6. Mark Nankman zegt:

  Een regenjas is natuurlijk niet modieus genoeg. Nee, ik snap die malloten met die paraplu’s op de fiets ook niet. Vroeger, toen ik nog op fietsafstand van mijn werk woonde, nam ik gewoon droge kleren en een handdoek mee in de fietstas, en een kam om mijn verregende bos haar weer te fatsoeneren.

 7. Gerrit. zegt:

  Als je met een paraplu op een drukke fietspad fietst, houdt je totaal geen rekening met je mede fietspadgebruikers, het is dus best heel asociaal te noemen. Fijn dat je niersteen niet echt is gegroeid Appelvrouw, je raakt er nog gehecht aan als ie zo blijft. 🙂

 8. Appelvrouw zegt:

  – Thomas,
  ik ga meteen een opleiding volgen zodat ik die cursus kan geven.

  – Henk,
  Minimaal 1 hand aan het stuur:
  Dat zou maar zo kunnen want je moet je hand toch kunnen uitsteken, of je haren uit je gezicht strijken (ok heb jij weinig last van)
  En voor de verliefden elkaars hand vasthouden, en een ouder die het kind een duwtje geeft.
  Maar een paraplu kun je niet zomaar loslaten om je stuur snel vast te pakken.

  – Marry,
  Veel fietsers zien sowieso niets. Ik ook niet als ik mijn windbeschermbril op heb, soms gokken waar ik fiets in die drukte. Maar zonder kan ik niet.

  – Mark N
  Regenjassen zijn oerlelijk. Maar wie let daar nu op in de regen, veel mensen zijn dan toch chagrijnig. Als de zon schijnt krijg je voorrang, maar als het regent niet. Heel opvallend.
  Stoer om droge kleren mee te nemen.
  ManB en ik dragen gewoon een regenpak, ik soms zelfs een echte boeren groene, die is heel erg goed.
  ManB heeft een nogal prijzige, maar die moet er ook mee naar zijn werk.

  – Gerrit
  We hebben hier volgens mijn kennis 3 verschrikkelijk drukke fietsroutes, en daar is iedereen wel asociaal anders kom je niet vooruit.
  Hoe drukker het is, hoe asocialer moet je worden, dat gaat vanzelf anders kom je niet mee. Maar een paraplu is zo zinloos.

  Dat niersteentje is met me vergroeid 🙂 En dat laat ie af en toe goed weten.

 9. Gerrit. zegt:

  En ik maar denken dat het onderweg naar Rolde druk is als ik 5 tot 15 medefietsers tegenkom. 🙂 Kun je die drukke fietsroutes niet mijden Appelvrouw.?

 10. Appelvrouw zegt:

  Gerrit, Deze drukke fietspaden kan ik wel ontwijken als ik 10 km omfiets, maar dat rijdt mijn eigen energieaccu helemaal niet. Er zijn helaas geen landelijke fietspaden naar het martiniziekenhuis. Vanmorgen moest ik er alweer zijn, weer door de plenzende regen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s