Slechte schoondochter

In 2 wekentijd heb ik een sjaal voor schoonmoeder gebreid als kerstcadeau. Geen goedkoop bolletje van de wibra maar behaaglijke wol.
(de kleuren zijn hier wat hard maar komen wel het meest overeen met hoe het is geworden)
2018-12-28-2-Sjaal schoonmoeder

6 bollen Lang yarns Viva Merino, kriebelvrij, had ik nodig voor een sjaal van 130 bij 40 zodat ze hem ook nog als stola kan dragen over haar schouders.
Deze kleur is het, ieder bolletje is weer iets anders waardoor je het verloop niet kunt inschatten.
https://www.debreiboerderij.nl/wol/lang-yarns/lang-yarns-viva/lang-yarns-viva-bruin-oranje-violet-941-0075.html
Echt kleuren voor schoonmoeder.

Ze deed er wel content mee maar dat zegt niet of ze het ook is.
Ook had ik een halswarmer voor haar gebreid, daar was ze nog blijer mee want die kan lekker onder de jas, of ’s avonds in bed. En de polswarmers vond ze meteen iets voor haar zus.
Ja… die had ik juist gebreid van het wol wat ik van tante gekocht had, dat kan me niet schelen, daar was ik niet zo lang mee bezig.
En nu maar hopen dat ze in ieder geval de sjaal niet aan een ander geeft want het was duur genoeg. Ook zat ik na 2 weken lang alleen maar te breien (met mijn zere schouders en handen, het hele huishouden had er onder te lijden, ManB kreeg vaak geen eten. Maar daardoor is het toch een beetje mijn eigen geworden.
Het ging me vooral aan het hart om er afstand van te doen vanwege die twijfel of ze hem wel zelf houden wil.
Ik kon er toch moeilijk bij zeggen dat ze hem niet aan een ander mag geven, want cadeau is cadeau nietwaar?

(de kleuren zien er hier niet uit zoals in het echt omdat de camera er meer blauw in stopte, maar zo heb je wel een indruk. Ik ben tenslotte geen fotograaf met goede technische kennis- ik noem geen namen 🙂 ))
2018-12-28-1-Sjaal schoonmoeder

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Slechte schoondochter

 1. Gerrit. zegt:

  De sjaal is echt prachtig Appelvrouw, je schoonmoeder zou ondankbaar en respectloos zijn als ze het weg gaat geven, iets waar ze zich diep voor zou moeten schamen. Als ik jou was zou ik alsnog gewoon zeggen dat je het (om welke reden dan ook) graag terug wilt als ze het niet gaat dragen, en van plan is het weg te geven. Wat nou slechte schoondochter. 🙂

 2. Een kledingstuk dat je zelf hebt gebreid heeft als cadeau zijnde toch wel meerwaarde omdat je er zoveel tijd en energie in hebt gestoken. Toch zegt dat nog steeds niets over of je schoonmoeder er content mee is of niet. Voor mij is het in ieder geval niets, want zelfs bij kriebelvrije wol breekt het zweet me van alle kanten uit 🙂

 3. Rob Alberts zegt:

  Aj, nu zou ik best wel familie willen zijn.

  Jaloerse groet,

 4. Appelvrouw zegt:

  – Gerrit,
  Dat ga ik niet vragen, dat durf ik niet zo goed. Net of ik het niet oprecht gegeven heb, of het zelf graag wil, maar ik heb een mooie kleurige voor mezelf.
  En trouwens, schoonmoeder is 85, en heeft zo haar eigen gedachten. Ze zal waarchijnlijk over een half jaar niet eens meer weten dat ze het van mij heeft gekregen. Al merkt niet dat ze vergeetachtig is.

  – Henk,
  Ik zie iets zelfgemaakts ook als iets bijzonders, heeft een meerwaarde. Maar zo denkt niet iedereen. Schoonmoeder hecht daar geen waarde aan viel me op.
  Bij schoonouders is het vaak 23 graden in huis, pff, dan is een bikini nog te warm. Maar die zijn ook resp 95 en 85 jaar, en erg slank. Die hebben het nogal gauw koud.
  Wij niet gelukkig, overdag heb ik de verwarming nooit aan, 15- 16 graden is voor mij genoeg (lekker lastig als ik bezoek krijg want die vinden meestal 18 graden nog te koud)
  als ik het koud krijg ga ik wel wat harder bewegen. In de avond is het meestal niet meer dan 18 graden. Als ik lang stil zit wegens moeheid of pijn vind ik een sjaal wel lekker.

  – Rob,
  🙂

 5. Dat is pas mooi breiwerk. Je zou in de Flowerpowertijd er een behoorlijke handel mee kunnen drijven. Trouwens, nu nog want zulk spul is nog altijd hot en er is vast wel ergens op marktplaats een breimachine voor op de kop te tikken om te voorkomen dat je gestel eraan kapot gaat.

  Overigens, een wijze les is: geef nooit iets aan iemand cadeau als je niet zeker bent dat hij of zij het zo waardeert als jij. Zorg anders ervoor dat zo iemand het eerst gaat begeren. M.a.w. hou het zelf en geef de ander een heel klein sjaaltje onder het mom van een groeibriljantje. Als die begeerte er alsnog komt, dan heb je tijd zat gehad om rustig aan een tweede exemplaar te werken.

 6. bentenge zegt:

  Prachtige sjaal ! En ja, naast het vele werk zal die ook niet goedkoop geweest zijn. Wol kost nu eenmaal bijna meer dan een in China/India/… afgewerkte en naar hier verstuurde sjaal.

 7. Appelvrouw zegt:

  – Artafterallart,
  Dat is een heel mooie groeibriljante tip! Ik ben al niet zo van cadeautjes geven, maar omdat ze altijd zo klaagt over kou op de schouders en nek leek het me een mooi cadeau, voor een keer.

  Breien doe ik als tijdverdrijf zodat ik niet zo vaak achter de pc zit wat me toch niet zoveel voldoening schenkt. Breien is ook een beetje kunstmaken, niet zo mooi als wat jij maakt, maar niet iedereen kan aan de top staan 🙂

  Ik denk niet dat een handeltje zin zou hebben, mensen betalen niet zoveel voor kleding, ze hebben dan liever een bon prix sjaalje voor 5 euro. Je haalt zelf bij verkoop niet de materiaalkosten er uit.

  – Bengente, 6 bollen, a 6 euro, dat is te overzien. Ik draag zelf ook liever kwaliteit, en als ik echt mileubewust was, dan droeg ik zelfs ongeverfde wol, maar dat is saai, grijs, bruin en naturel. Ik heb kleuren nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s