Ontbijt op zondagmorgen

Omdat ik hondsmoe word van brood (van de meeste graansoorten) leef ik vooral op groenten en fruit en heb ik steeds weer teveel werk. Maar het smaakt meestal wel goed.
Zoals vanmorgen:
Ik begon met een eetlepel ferrofumaraat suspensie, dat is ijzer, mijn levenselixer.
Daarna een helft van een gekookt ei met het sap van een zelf uitgeperste sinaasappel.
Vervolgens mijn groente bereid:
In de lengte (in vieren) doorgesneden courgette bakken (ik deed het in kokosolie dan ruikt het zo lekker in huis.
Bleekselderij stukjes erbij (voor mij zijn rauwe groenten niet gezond dus ik moet alles bakken/koken, zelfs sla)
Op het laatst de kaas erop zodat het niet smelt want dat vind ik niet lekker.
(Voor de liefhebber kan daar nog kerrie of Kurkuma op, en laten smelten met de deksel op de pan).
De pijnboompitten had ik vorige week al geroosterd in de oven. Die gaan over het eten als het op je bord ligt.
Dit is maar een van de vele variaties voor mijn ontbijt of lunch.
Het was weer lekker.
Maar soms zou ik maar wat graag een zelfgebakken snee brood met roomboter en kaas willen, lekker makkelijk en snel aanvallen!
Wat eet jij zoal?

ontbijt op zondagmorgen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Eten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Ontbijt op zondagmorgen

  1. Rob zegt:

    Een hele komkommer in stukjes met een beetje vers gemalen peper en een grote lepel tatziki is mijn ontbijt.
    En ja, ik houd ook van bakken met Cocosolie!

    Smakelijke en regenachtige groet,

  2. Rebelse Huisvrouw zegt:

    Ik doe veel smoothies – elke dag. Komkommer, appel, kiwi, veldsla, wortel – enfin, bedenk het maar. Dan ook nog eens een handvol goji-bessen en een eetlepel chiazaad erdoorheen. Dat is dus altijd mijn ontbijt, plus een bakje cruesli/muesli. Rest van de dag weinig tot niets. Ik snoep eigenlijk nauwelijks maar zo af en toe heb ik een uitschieter 🙂 ’s Avonds gewoon warm eten. Ik vind het altijd een heel gedoe, al dat eten elke dag opnieuw.

  3. Lekker hoor! Als je dan toch moet eten dan maar lekker is mijn motto!
    Ik vind brood helemaal niet lekker en kaas ook niet. Normaal eet ik s’ochtends kwark met een schep proteinepoeder (eiwitpoeder met een smaakje), daar kan ik de hele ochtend op voort. Als ik brood eet heb ik na een uur al weer honger en als ik tussen de middag brood eet val ik om 3 uur in slaap. Dus sta ik iedere doordeweekse dag s’avonds mn salade te maken voor tussen de middag (gelukkig hoef ik mijn sla niet te bakken/stoven/koken)

  4. knutselsmurf zegt:

    Ik besteed er minder tijd aan. Als ik al ontbijt ( meestal sla ik het over ) dan wordt het een bakje yoghurt met muesli. Of een snee brood, maar soms is er geen brood. Die zou jij beide dus niet mogen eten, vanwege de granen.
    Het lijkt bijna een dagtaak : bedenken wat je gaat eten, boodschappen doen, koken, alles weer schoonmaken…

  5. Mijn ontbijt bestaat al vanaf mijn kinderjaren uit een halve liter dikke brinta

  6. Appelvrouw zegt:

    @ Rob,
    Een hele komkommer? DAt is veel water 🙂

    @ Rebelse huisvrouw,
    Dat is dus een rommelpotje.
    Toen ik nog smoothies maakte hield ik het beperkt tot 2 of 3 soorten, is wat overzichtelijker.
    Wel handig als je altijd hetzelfde eet, hoef je nooit na te denken.
    Voor mij ook gedoe, vooral als je voor meer mensen kookt.
    Voor mezelf alleen gaat het veel handiger 🙂

    @ Beeldspreker,
    Jouw motto spreekt me erg aan.
    Kwark eet ik ook wel eens met vruchten en noten, als ontbijt.
    Heel herkenbaar dat honger na brood, ik had dat eerder ook, en dat in slaap vallen is mij ook een heel bekend verschijnsel, al heb ik dat van zoveel dat ik niet meer weet waarvan.
    Tussen de middag eet je dus salade. Lekker!
    Wat een ontboezemingen 🙂

    @ Knutselsmurf,
    Het kost mij ook veel tijd, maar ik haal niet iedere dag boodschappen, maar toch wel 2- 3 keer per week groenten en fruit omdat de koelkast niet alles kan bergen. per dag eet ik wel tussen 300 en 400 gram groenten, en 3 stuks fruit. ManB eet ik zoveel fruit maar minder groenten.

    Die afwas is inderdaad een nadeel, soms laat ik hem staan voor ManB, die doet altijd de afwas als ik gekookt heb, maar als ik overdag teveel afwas heb gemaakt doe ik het ergens in de middag zodat hij niet hoeft te klagen over een grote afwas. Nadeel is vooral dat ik ongeveer 2 fitte uren op een dag heb, en die gaan grotendeels op aan eten.
    Ik probeer ook wel groenten en aardappel over te houden zodat ik dat als ontbijt of lunch kan gebruiken.
    Het bedenken is tot nu toe geen probleem, ik moet eerder bedenken wat ik die dag _niet_ eet. Zo’n zak spinazie waar jij in je blog over had, die eet ik in een keer op, veel te lekker!

    @ Henk,
    Bedankt voor je openhartige reactie.

    WAt ben jij trouw!
    Ik heb me altijd afgevraagd wat voor mensen nou dag in dag uit hetzelfde eten zonder dat ze het de neusgaten uitkomt.
    NU weet ik het 🙂
    En ik kan me er niets bij voorstellen, ik verveel me altijd gauw met eten, moet dan na een paar dagen echt weer wat anders worden.

  7. reinejragolo zegt:

    7.00 uur 0,20 l. havermoutpap
    12.00 uur 4 sneden bruin brood met Vocking worst of kaas
    18.00 uur aardappelen,, groenten, vlees en een bakje joghurt toe
    Verder 2 stuks fruit.

  8. Ik eet veel te vwwl brood Appelvrouw. Het moet anders, als ik de voedselzandloper zal geloven. Jij eet veel beter volgens de voedselzandloper. Goed voorbeeld dus, hoe het hoort. Veel groenten, kaas en geen brood. Ik vind dit ook lekker. Op de bleeksederij na dan, daar houd ik niet van 😉

  9. Appelvrouw zegt:

    Reine,
    Dat klinkt prima, en lekker, tenminste die havermout.

    @ KItty,
    Ik moet niets hebben van voedselzandlopers, en aan volgers van andere religies.
    Mijn voedingspatroon heeft nergens anders mee te maken dan dat ik niet zoveel keuze heb.
    Liever zou ik een lekker brood eten, veel goedkoper!

  10. EJW zegt:

    Tja wat eet jij zoal…gewoon supermarkt brood al is die van Deen niet te (vr)eten. Ook bij bakker Brakenburg (what’s in a name) zijn de casino’s smakeloos. Speltbrood is een hype en niet zo gezond als ze beweren. Zelf brood bakken- je weet precies wat erin gaat- lijkt me het gezondst en smakelijkste. Maar mijn aardigheid om dat te doen heb ik niet, dat geldt ook voor koken, al gaat een eenvoudige maaltijd me goed af.

  11. Appelvrouw zegt:

    EJW,
    Lijkt me ook niet gek, niet te eten brood, dan neem je niet meer dan hoognodige (Bah)
    Mijn dag kan echt verpest worden als ik iets te eten krijg wat niet lekker is (bijv. zalmfilet met peper, of klef supermarktbrood met goedkope margarine en te zout eten).
    Ik heb voor het broodbakken ooit via marktplaats voor 10 euro een broodbakmachine gekocht, koopie, ManB kon hem halen hier vrij dichtbij. Hij heeft er ook het meest profijt van voor pizza. Maar als ik zelf brood zou eten zou ik beslist dat ding aanzetten, is geen werk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s